Sidobord – vad är det?

Det finns inte mycket som förvirrar mig i alla trender och dylikt som heminredning och namn på olika möbler. Jag har aldrig lärt mig skillnaden på schäslong och divan. Båda två är ju ett bihang till en soffa, likt en blindtarm är för tarmen, eller? Och vad är en futon, säng, soffa eller vad? Är det ens en riktig möbel som folk ställer i sina rum? Oavsett vad jag känner inför inredning och framförallt möbler så har jag en tjej som faktiskt bryr sig en hel del och vill involvera mig i det hela. Hon gav mig i uppdrag att beställa ett bra sidobord för lampor. Min första fråga var såklart, vad är ett sidobord och vart ska vi ens ha ett sådant? Det borde jag inte ha gjort. Jag borde ha googlat på ordet, hittat ett sidobord på trademax och beställt ett som jag tror hon skulle gilla. End of story.

Men som ni förstår var det inte alls det jag gjorde. Jag ifrågasatte valet av möbel och vårt behov av en möbel som jag inte ens vet vad den fyller för funktion förutom att stå på sidan och hålla lamporna på plats (antog jag).

Här mina vänner kommer en lång utläggning om hur jag inte bryr mig i vårt gemensamma hem, att jag bara tänker på mig själv och att jag är negativ. Jag får faktiskt ta att hålla med, när hon pekar på hur mycket tid hon lagt ner för att få till ett hem som vi båda ska trivas i. För så är det, att jag inte anser att något är fult eller inte passar i vårt hem, det är bara där. Jag har inte lagt för många tankar på hur mycket jobb och hur mycket energi och många tankar som hon lagt ner på att få det trivsamt, för oss båda. Nu bad hon mig om att beställa ett sidobord.

Så här sitter jag nu på trademax och letar sidobord för våra lampor. Hittade ett ganska häftigt avlastningsbord som vi kan ha i hallen. Jag ställer inga frågor om vart det ska stå utan har dragit den slutsatsen då där finns en plats i hallen för ett sidobord. Beställer sidobordet på nätet så får vi båda en kul överraskning. Inga frågor ställda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *