Om mig och bloggen

Välkommen till en blogg som kommer att ta med er på en resa som troligtvis kommer att kännas ganska förvirrande. Det är lite som livet självt, att saker och ting blandas som man inte riktigt kan koppla ihop alls. Men det är också det som är det fina med det, att det finns så mycket att ta av i livet och så mycket influenser att inspireras av. Allt behöver inte vara tillrättalagt och logiskt, ibland är det till och med väldigt befriande när man släpper kontrollen och bara låter saker och ting ske. Det är då som möjligheterna kommer, de där möjligheterna när man upptäcker något nytt som man annars kanske inte skulle ha gjort. Och det är den inställningen som har gjort att den här bloggen fokuseras kring två specifika genres; Jazz och House.

Jag som kommer att skriva om dessa två ämnen heter Jerry. Musik har alltid varit en passion i mitt liv, ända sedan dess att mina föräldrar introducerade mig till LP-spelaren. Vaxskivorna har gått varma där under hela min uppväxt och det var här som jag först kom i kontakt med jazzen som en helt underbar blandning av världens bästa ljud och röster. Det följde med mig länge, och det skulle ta många år innan jag hittade en musikstil som kunde mäta sig med det jag hade upplevt i själva jazzen. Men jag hittade den till slut och det var house.

Visst kan det vara konstigt att två så, till en första anblick, skilda musikstilar rotar sig hos mig, men det finns anledningar till det och jag kommer säkert att komma in på det här på bloggen. Men musiken är trots allt endast en del av det som är jag. Jag lever också ett liv där jag arbetar och pysslar med andra intressen, vilket även det kommer att bli ett ämne som återkommer här i bloggen. Så tycker ni om personliga inlägg blandade med sådana som handlar om jazz och house så har ni kommit helt rätt! Här ska vi verkligen gotta oss i allt det goda!