Nya arbetsuppgifter på jobbet

Utvecklas bör man, annars dör man. Nåja, så hårt är det väl kanske inte, men det kommer bli betydligt roligare att vara på jobbet om man samtidigt känner att man utvecklas i sin roll. Det är olika på olika arbetsplatser när det kommer till att uppmanas till vidareutveckling och det är också olika vilka möjligheter man har. Det ligger såklart väldigt mycket eget ansvar i det hela, vilket betyder att viljan att förändras och förbättras måste finnas där, för annars kommer det ändå inte att bli speciellt bra i slutänden.

På mitt jobb är det lyckligtvis så att vi ges chanserna till att utvecklas. Jag har jobbat här nu i snart sju år, och det är ganska länge om man ser till hur personalen i övrigt omsätts. Under dessa sju år har jag inte utvecklats så mycket som jag har velat, men eftersom att jag är en av de äldre på företaget så betyder det att jag får allt fler ansvarsområden, vilket hela tiden har varit mitt mål. Jag vill vara en drivande del i företaget som för det framåt, och genom att få en mer framskjuten position så har jag mer att säga till om.

Till att börja med kommer jag att gå en ledarskapsutbildning och parallellt arbeta i en chefsposition. Det kommer betyda att jag får ansvar för dels personal men också det ekonomiska, vilket är en roll jag ser fram emot att ta på mig. Det kommer säkert ta ett tag att komma in i det, och jag har mycket kvar att lära om hur man leder, men det är precis i den här riktningen som jag vill gå i karriären, så jag är väldigt glad och tacksam över att jag får möjligheterna, och samtidigt stolt över att jag tar dem när de kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *