New Orleans Jazz Festival

Som de allra flesta vet så är New Orleans känt som jazzens huvudstad och varje år så anordnar de här en gigantisk jazzfestival, där mer än bara jazzmusiker deltar. I samma veva så är det också en matfestival, för New Orleans är inte bara känt för sin enorma musikskatt, det är minst lika populärt för sin väldigt karaktäristiska mat. Att kombinera dessa två ingredienser i en och samma festival kan helt enkelt inte bli annat än succé och det är också mycket riktigt det.

För den som funderar på hur det kan se ut eller låta från den här festivalen så behöver du bara ta en titt på följande video för att få en känsla.

En av mina stora drömmar är att en dag få åka till USA och New Orleans samtidigt som den här festivalen pågår. Det är en hyllning till både örat och magen, och för den som verkligen älskar jazz är det precis rätt ställe att vara på. Men festivalen erbjuder ju så mycket mer än bara en jazzupplevelse, för det här är ett utmärkt tillfälle att få sig amerikansk matkultur till livs och dessutom få en känsla av hur historien kring området ser ut.

Det är alltså så mycket mer än enbart en festival man besöker för musikens skull. Här handlar det om att befinna sig i en hyllning till historien, det som en gång var New Orleans och det som idag är den moderna staden. Jag kan knappast tänka mig en bättre upplevelse för livet så det blir att spara än mer pengar för att till slut få genomföra resan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *