Min hyllning till IKEA-möbler

Det är lätt att göra sig lustig över IKEA-möbler och alla de här basala instruktionerna om hur det går till att sätta ihop en möbel. Många gånger är det många som också skämtar på IKEA:s bekostnad för att det skulle saknas delar i paketet och att det är ett rent helvete att sätta ihop dem.

Helt ärligt så tycker jag att det är väldigt konstigt att den här bilden finns av IKEA:s möbler. Visst är det roligt när folk skämtar om det, men bara för att skämtet är bra så behöver väl inte det betyda att det är sanningen? Faktum är att jag har svårt att se någon annan möbel som är lättare att sätta ihop. Möjligtvis skulle det vara de möbler som redan är färdigmonterade, men de behöver man ju inte arbeta speciellt mycket med.

IKEA-möbler är helt enkelt löjligt enkla att sätta ihop, och den nidbild som finns av företagets möbler är långt ifrån sanningen. Att instruktionerna är så basala ner i minsta detalj förstår jag också, för det handlar om att ta det steg för steg och inte missa något för att det ska bli som det är tänkt. Om man jämför med möbler och instruktioner från andra möbeltillverkare så är det ibland rena rama grekiskan när det gäller manualen, och det är ofta som jag har fått delar som inte passar ihop. Så har det aldrig varit när jag har köpt en IKEA-möbel.

Jag vill därför hylla IKEA för deras fantastiska lösningar på sina möbler, för om inte de hade funnits hade det verkligen varit ett helvete att sätta ihop möbler för egen hand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *