Miles Davis

Miles Davis är en av de absolut största artister som jazzen haft, någonsin. Frågan är om det är någon som kommer att komma upp i hans legendariska status. Det är inte enbart inom själva jazzen som han är en av de allra största, också inom musiken som stort var han en av de största under 1900-talet. Genom honom spreds jazzen i våg efter våg över hela världen, varje gång upptäckt på nytt av någon lycklig människa. Tack vare Miles Davis har jazzen nått en enorm status i världen, som en av de genrer som är allra mest klassisk och professionell. Om man påstår att jazzen är 1900-talets svar på den klassiska musiken så är man inte helt ute och cyklar, och det gör Miles Davis till en av de stora moderna kompositörerna.

milesdavies

Genom Miles Davis så gick jazzen igenom stora utvecklingar. Det var bland annat han som låg till grund för de stora jazzen, där en stor kammare tillsammans spelar jazz och det var också han som såg till att göra jazzen betydligt mer rockig under 70-talet. Om man säger att Miles Davis nästan helt själv formade moderna jazz har man förhållandevis rätt och det märks inte minst på den respekt som mannen har fått från alla världens hörn för hans musikaliska bidrag till den musikskatt som är jazz.

Om det är så att du aldrig har hört något som Miles Davis har legat till grund för så har du väldigt mycket fantastiskt att upptäcka. Kanske är det så att du faktiskt omedvetet hört något som han har skapat, men nu när du är medveten om hans storhet är det dags att upptäcka honom. Och ni som har koll, gå och lyssna igen. Det är knappast så att ni kommer ångra det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *