House med stil – Eric Prydz

Att det finns många bra musiker från Sverige råder det väl inga tvivel om. Vi är ett musikertätt land som har haft stora framgångar genom åren, och vi har knappast dragit ner på takten. Det är väldigt många av världens artister som har något svenskt bakom sig, antingen som låtskrivare eller producenter till att vara artisterna själva. För att vara ett så litet land som Sverige i världen så är det en bedrift som säkerligen väcker avund hos många andra länder.

En ytterligare houseartist som tagit världen med storm är Eric Prydz. Redan 2004 slog han igenom enormt i världen med sin låt Call On Me. Det är kanske så att han blev mer känd för själva videon än för låten, men eftersom videon spreds i så hög fart gjorde att också musiken följde med. Därmed var Eric Prydz plats på den internationella scenen given, och det är en plats som han än idag behåller, även om konkurrerande artister inom samma genrer har vuxit förbi honom i popularitet.

Men att Eric Prydz på många sätt var startskottet till en bred och stor våg av house i Sverige kan vi inte förneka. Han banade vägen för den sortens musik i vårt land och har säkerligen inspirerat många till att prova vingarna inom genren. Det ska han högaktas för. Eric Prydz är dessutom en mer finkänslig houseartist som har mer artisteri i sin musik, och har inte lika hårt fokus på att det ska vara kommersiellt gångbart. Men för att komma ihåg var han kommer ifrån så kan vi tillsammans ta och titta på debuten internationellt, Call On Me:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *