Göra fint på balkongen

I år har jag faktiskt bestämt mig för att jag ska försöka få min balkong lite mysigare och det ska jag bland annat göra med blommor. Jag är väl inte direkt den som är så intresserad av växter och jag kan inte påstå att jag har gröna fingrar – tvärtom. Men nu tänker jag försöka i alla fall. Jag ska beställa lite blomlådor, har till exempel sett att det finns snygga på Wexthuset, och så ska jag köpa sommarblommor och plantera i dem. Jag får väl fråga expediterna vilka blommor som är mest lättskötta och tåliga. Men så länge man vattnar dem, hur svårt kan det vara egentligen? Jag tror i och för sig att jag kanske har en tendens att vattna för mycket, just för att jag inte vill att blommorna ska dö. Och då kanske jag dränker dem istället.

Blomlådor vill jag ha
Blomlådor vill jag ha

Annat lullull
Så vad kan man mer ha på balkongen för att göra det mysigt? En matta tänkte jag lägga dit. Någon slags plastmatta som tål att ligga ute men ändå är snygg. Jag har visserligen tak över balkongen men det kan ju ändå regna in och så. Någon ljuslykta kanske man skulle ha och så fina dynor i trädgårdsstolarna. Sedan finns det ju massor av sådant här lullull med prydnader och annat som man kan dekorera med, men där känner jag att jag inte riktigt vet vad som är snyggt. Det ska ju inte bara vara en massa prylar utan det ska ju vara prylar som gör det mysigt. Det kanske är bäst att fråga någon som är lite mer insatt än jag, som någon tjejkompis eller min mamma.

Om jag ser något i en affär så kan jag tycka att det är fult och inte förstå varför man skulle vilja ha en sådan, men när man sedan ser det i rätt sammanhang där någon som har känsla för smak och stil har inrett med sådana prylar så kan det vara riktigt snyggt. Så jag skulle aldrig kunna gå och plocka ut sådana där lullull-saker för jag vet inte vad som är snyggt och vad som passar ihop och passar in i vilken miljö. Men ska man ha det mysigt så är det väl sådant man ska ha, så att det inte blir så kalt och opersonligt. Jag får hoppas att någon vill hjälpa mig med det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *