Göra det enkelt eller svårt för sig?

Jag hade aldrig trott att gardiner skulle vara ett så svårt ämne. Jag har länge haft gardiner som inte gjort speciellt mycket av det arbete som jag förväntar mig av dem, men har ändå dragit mig för att göra något åt det. Gardiner liksom, det är väl verkligen det tråkigaste och mest irrelevanta som man kan tänka sig? Ack så fel jag hade, och vilken tur att så var fallet.

De gardiner som jag har uppsatta är gardinerna som min mamma hjälpte mig med att sätta upp när jag flyttade in hit. Med andra ord har det inte hänt speciellt mycket på den fronten, något som jag egentligen aldrig brytt mig om. Det som nu fick mig att börja titta på nya lösningar och alternativ är att de flesta av de gardiner som hänger i mina fönster har definitivt sett sina bättre dagar. Det börjar falla i sönder, och där det inte är smutsfläckar och damm är det snarare hål och fransar. Med andra ord är det inte speciellt vackert.

Ett nyvunnet intresse för inredning
Hur kommer det sig då att jag har börjat intresserad mig för hur mitt hem ser ut, och i synnerhet gardiner? Jo, det är nämligen så att jag har träffat en tjej som jag tycker mycket om, och som efter att ha besökt min bostad hade både det ena och det andra att säga om hur det såg ut. Det första som hon kommenterade i min inredning var just mina gardiner, så det låter ju fullt rimligt att det också är där som jag börjar. Frågan är bara om jag ska göra det svårt för mig, eller om jag ska välja den lata vägen. Frågan är om hon kommer att märka någon skillnad.

Det finns i alla fall två alternativ som jag har att gå på nu. Det är dessa:

Färdiga gardiner

färdigsydd gardin
Bild: Textilgallerian
Ska man vara riktigt lat så är det färdiga gardiner som gäller. Det innebär helt enkelt att allt arbete redan är gjort åt dig, och man behöver med andra ord inte bry sig. Det handlar enbart om att välja en gardin som man tycker är fin, och här har jag verkligen en utmaning. Jag har hittat in till Textilgallerian som har mängder av olika gardiner i lager, och det är väldigt svårt att välja. Jag funderar på vad som egentligen kan passa, och i det här läget skulle jag behöva lite hjälp. Vad tycker ni om denna gardin? Jag gillar att den är helt neutral, samt att den också har en funktion, nämligen att den går att hissa ner och upp. Jag är inte riktigt säker, men det kan luta åt att det blir den.

Sy egna gardiner med gardintyg
Jag vet att det låter tokigt och kanske lite absurt, men vill man verkligen se till att få gardiner som man faktiskt vill ha så är nog detta det enda alternativet. Det gör dessutom att det blir mer unika miljöer inomhus, och då vore det väldigt kul att samtidigt välja något verkligt iögonfallande. Textilgallerian har ju mängder av olika gardintyger som man kan välja på och det här har jag fastnat för. Som det känns nu så kommer jag nog både köpa de färdiga gardinerna, och utnyttja Textilgallerians erbjudande om att sy upp gardinerna åt mig. Med andra ord en bra och lätt lösning för att få till förändring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *