Det svenska undret – Avicii

En av den svenska musikindustrins absolut största exporter någonsin är Avicii, en världsartist som tas emot med öppna armar vart han än sätter ner sina fötter. Han har vuxit från att vara en liten kille framför datorn på Östermalm, till att spela för massiva publikhav på världens alla arenor. Flera år i rad har han blivit utsedd till en av de främsta i genren i hela världen och det är lätt att förstå varför när man lyssnar till hans musik. Det finns en form att precision med Avicii:s musik, något som väldigt få lyckas skapa. Det handlar om att låten blir en bild, som man kan se framför sig och att precis rätt saker dyker upp på precis rätt ställe där man också får sig både en och en annan överraskning på köpet.

Det som startade hans karriär var hans numera klassiska låt Levels. Låten blev i princip direkt en världshit när den kom. Med den låten vann också Avicii, eller Tim Bergling som han egentligen heter, en grammis i Sverige, samtidigt som han blev nominerad på den stora Grammygalan. Att han fortsätter att växa finns det inga som helst tvivel om, och det är bara se hur högt aktad han är i Sverige. Han är en av de som numera pryder ett frimärke, och det är en ära få förunnat.

Avicii är inte heller helt främmande för att ta i känsliga ämnen i sina låtar, speciellt framträdande i sina musikvideos. Låten Siluettes är precis en sådan låt som berör ett debatterat ämne, och han gör det på ett väldigt fint och snyggt sätt. I videon kan man också hitta flera svenska skådespelare. Ta en titt på den här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *